Sportsret

Uafhængig rådgivning uden for banen

Med stort engagement og mangeårig erfaring og ekspertise i bagagen står vi klar til at varetage dine interesser inden for sportsretten og de tilstødende retsområder.

Bliv kontaktet

  Uforpligtende forespørgsel

  Send os nemt en forespørgsel. Vi vender meget hurtigt tilbage.

  Jura i sportens verden

  Den juridiske regulering af de professionelle aktører i sportens verden bliver til stadighed mere omfangsrig og kompleks. Herudover befinder den sportsretlige regulering sig i et tæt samspil med andre retsområder som fx ansættelsesret, immaterialret og kontraktsret.

  Hvad tilbyder vi?

  Vi har stor juridisk erfaring inden for sportsretten og de øvrige tilstødende retsområder, der gør sig gældende for aktørerne i sportens verden.

  Ud over vores juridiske ekspertise på området har vi også et indgående kendskab til den praksis og virkelighed, som aktørerne er en del af. Vi har selv erfaring som tidligere elitesportsudøvere, ligesom vi har repræsenteret flere elitesportsudøvere i forbindelse med bl.a. forhandlinger, indgåelse af kontrakter og klubskifter. Vores indgående kendskab til den sportsretlige regulering gør, at vi kan sikre den rette rådgivning fx i forbindelse med kontraktens indgåelse eller ophævelse. Det gælder både for spilleren, agenten og klubben, som har brug for uafhængig og kompetent juridisk rådgivning.

  Derudover trækker vi også på vores erfaring fra sportens tvistløsningssystemer, hvor vi har bistået i forbindelse med afgørelser af disciplinærsager i de sportsretlige udvalg, specialforbundenes klageinstanser, disciplinærudvalg og for DIF’s Appelinstans. Endelig har vi også erfaring fra sagsførelse ved de internationale sportsdomstole.

  Vores rådgivning af sportsudøvere, trænere, klubber og agenter omfatter bl.a.:

  • Forhandling, udarbejdelse og gennemgang af kontrakter.
  • Parternes kommercielle rettigheder, herunder rådgivning i forbindelse med bl.a. indgåelse af sponsor- og samarbejdsaftaler.
  • Klubbernes krav på betaling af transferbeløb, træningskompensation og solidaritetsbidrag.
  • Tvisteløsning.
  • Juridisk rådgivning i forbindelse med etablering og optimering af investeringer.
  • Forsikringsmæssige aspekter og privatretlige forhold i øvrigt.

  Hvad får du ud af det?

  Med rådgivning fra os opnår du følgende fordele:

  • Du undgår faldgruber, og du minimerer risikoen for tvister.
  • Du får en uafhængig rådgiver, som alene tager vare på dine interesser.
  • Du får et hold af dedikerede rådgivere, som alle er specialister inden for sportsretten og underlagt Advokatsamfundets regler om bl.a. uafhængighed.
  “AGENDA advokater provides highly professional assistance in the creation, maintenance, review and conduct of legal contracts on the behalf of us. The service is conducted with high level of expertise and diligence.”
  RSP Systems A/S
  “Vi har arbejdet sammen med AGENDA advokater over de sidste 3-4 år. Vi kan kun anbefale dem, da de gør tingene gnidningsfrit, hurtigt og trygt. Vi har følt os i sikre hænder hver eneste gang.”
  DecoFarver ApS
  ”AGENDA advokater har for mig og min virksomhed skabt værdi gennem sikker, troværdig og gennemskuelig rådgivning.”
  Lars Jarlgaard, Jarlgaard & Co. ApS
  ”I Sleeknote har vi brugt AGENDA advokater i flere år til alt indenfor juridisk rådgivningtil erhverv. Vi får altid hurtig, grundig og professionel behandling, og er yderst tilfredse og kan kun anbefale dem til andre virksomheder.”
  Mogens Møller, Sleeknote