Immaterialret

Beskyt dine vigtigste aktiver

Immaterielle rettigheder kan være vigtige aktiver, og reglerne for disse ændrer sig løbende for at afspejle virkeligheden.

Bliv kontaktet

  Uforpligtende forespørgsel

  Send os nemt en forespørgsel. Vi vender meget hurtigt tilbage.

  Et væsentligt aktiv for en virksomhed

  Immaterielle rettigheder og udfordringer kan fx være:

  • Varemærket til en virksomheds navn eller logo
  • Designret til en bestemt udformning af et produkt
  • Ophavsret til et værk eller et stykke software
  • Patent på en opfindelse
  • Spørgsmål om hvem der har ret til at anvende et bestemt domæne eller et virksomhedsnavn, der ikke er varemærkeret til

  Immaterielle rettigheder kan være et væsentligt aktiv for en virksomhed, og reglerne vedrørende immaterielle rettigheder ændrer sig løbende for at afspejle virkeligheden. I takt med at regelsættet bliver mere kompliceret, stiller dette større krav til den enkelte virksomheds evne til at udvikle, udnytte og beskytte dens immaterielle rettigheder, og det får også den betydning, at det meget ofte vil være nødvendigt at alliere sig med sin advokat i forhold til at få overblik over området.

  Det er afgørende, at virksomheder er klar over, hvilke immaterielle rettigheder både de selv og deres konkurrenter er i besiddelse af eller har mulighed for at komme i besiddelse af, og det er vigtigt at være opmærksom på forskellene mellem de immaterielle rettigheder som fx varemærkerettigheder, ophavsrettigheder, designrettigheder, patentrettigheder og brugsmodelrettigheder.

  Rådgivning med øje for din virksomhed

  Vi bistår både med registrering af immaterielle rettigheder og i forbindelse med krænkelsessager, hvor immaterielle rettigheder er overtrådt. Det kan fx være i situationer, hvor der er opstået uenighed om anvendelse af en virksomheds navn, anvendelse af tekst, billeder mv. eller kopiering af et produkt. I disse situationer hjælper vi dig med at beskytte og håndhæve dine immaterielle rettigheder.

  I vores rådgivning inddrager vi altid kommercielle kriterier som supplement til vores juridiske vurderinger. Det kan fx være relationen mellem omkostningerne ved at registrere immaterielle rettigheder på den ene side og risikoen for en parts overtrædelse af de immaterielle rettigheder på den anden side. Nogle gange kan det fx vise sig, at det ud fra en kommerciel betragtning er den bedste løsning ikke er at registrere en immateriel ret i hele det geografiske område, som man havde planlagt. Ved at inddrage kommercielle kriterier i vores rådgivning bliver vores kunder i stand til at træffe netop den beslutning, som er optimal for dem.

  Hvad får du ud af det?

  Med rådgivning fra os opnår du følgende fordele:

  • Du får et godt overblik over, hvilke immaterielle rettigheder der er relevante for netop din virksomhed
  • I forhold til eventuel registrering af immaterielle rettigheder bliver du rådgivet grundigt om fordele og ulemper
  • I forhold til eventuelle konflikter får du en dedikeret advokat, som tager kampen op på dine vegne, og som rådgiver dig grundigt om, hvilke muligheder du har
  • Du bliver holdt i hånden hele vejen gennem processen
  “AGENDA advokater provides highly professional assistance in the creation, maintenance, review and conduct of legal contracts on the behalf of us. The service is conducted with high level of expertise and diligence.”
  RSP Systems A/S
  “Vi har arbejdet sammen med AGENDA advokater over de sidste 3-4 år. Vi kan kun anbefale dem, da de gør tingene gnidningsfrit, hurtigt og trygt. Vi har følt os i sikre hænder hver eneste gang.”
  DecoFarver ApS
  ”AGENDA advokater har for mig og min virksomhed skabt værdi gennem sikker, troværdig og gennemskuelig rådgivning.”
  Lars Jarlgaard, Jarlgaard & Co. ApS
  ”I Sleeknote har vi brugt AGENDA advokater i flere år til alt indenfor juridisk rådgivningtil erhverv. Vi får altid hurtig, grundig og professionel behandling, og er yderst tilfredse og kan kun anbefale dem til andre virksomheder.”
  Mogens Møller, Sleeknote
  Kontakt

  Få en uforpligtende dialog omkring immaterialret

  Bliv kontaktet

  Mandag til torsdag kl. 8.30-16.00

  Fredag kl. 8.30-15.00