Bolighandel

Rådgivning ved køb af fast ejendom

Køb af bolig er en stor beslutning, og der er meget økonomi på spil. Derudover skal der tages stilling til en lang række forhold.

Bliv kontaktet

  Uforpligtende forespørgsel

  Send os nemt en forespørgsel. Vi vender meget hurtigt tilbage.

  Din vej til drømmeboligen

  Køb af bolig er en meget stor beslutning, som de fleste mennesker kun kommer ud for ganske få gange i løbet af livet. Der er rigtig meget økonomi på spil, og derudover skal der også tages stilling til en lang række forhold.

  Vi kan ikke hjælpe dig med at bygge eller finde din drømmebolig, men vi kan sørge for, at når du har fundet den, så kan vi afklare, om du har ”set rigtigt”, og vi kan afdække faldgruber o.l. på din vej til drømmeboligen.

  Den økonomiske og juridiske side af en hushandel kan være meget omfattende. Ofte udgør en købsaftale med bilag flere hundrede sider, hvor noget kan være meget vigtigt, mens andet kan være uvæsentligt.

  Hjælp til gennemgang af dokumenter

  Handelsdokumenter omfatter typisk mindst følgende:

  • Købsaftale
  • Oplysning om lovbestemt fortrydelsesret
  • Tingbogsattest
  • Servitutter og deklarationer
  • Tinglyste pantehæftelser
  • Ejendomsdatarapport
  • BBR-meddelelse
  • Grund-/ejerforeningsvedtægter samt beslutningsreferater/årsregnskaber
  • Lokalplan og kommuneplan mv.
  • Tilstandsrapport, elinstallationsrapport og energimærke
  • Ejerskifteforsikringstilbud og -betingelser
  • Opgørelse over forbrugsafgifter
  • Ejendomsskattebillet
  • Ejendomsvurdering

  Samtlige dokumenter skal som udgangspunkt gennemgås nøje og med de rette briller på for at sikre, at der er taget hånd om alle de forhold, som har betydning i netop din ejendomshandel.

  Vi er din uafhængige rådgiver

  Vi er med i hele processen som din uafhængige rådgiver. Vi starter med at gennemgå købsaftalen og handlens dokumenter. Derefter noterer vi alle bemærkningerne til handlen i et brev til dig. Efterfølgende gennemgår vi bemærkningerne på et møde eller over telefonen, afhængigt af hvad der passer bedst. Derved sikrer vi, at alle forhold, som er vigtige i lige netop din ejendomshandel, er varetaget.

  Vi sørger for at godkende handlen over for ejendomsmægler, og vi sørger for at koordinere med bank/realkreditinstitut om finansiering af købet.
  Vi bistår også omkring skødeskrivning, refusionsopgørelse og berigtigelse af handlen i det omfang, køber skal varetage dette. Er det aftalt, at sælger skal stå for berigtigelsen, sørger vi for at gennemgå og følge berigtigelsen på dine vegne.

  Under vores rådgivning om selve købet vil vi også få lejlighed til at drøfte eventuelle behov for testamente, ægtepagt og samejeoverenskomst, hvis det er aktuelt.

  Husk advokatforbeholdet

  Vi anbefaler i alle tilfælde, at købsaftale ikke underskrives, medmindre der er indsat advokatforbehold i aftalen. De fleste ejendomsmæglere vil typisk have sørget for dette og i øvrigt opfordret dig som køber til at søge juridisk bistand i forbindelse med købet.

  Med et advokatforbehold sikrer du, at din advokat får lejlighed til at gennemgå den underskrevne købsaftale med bilag, førend handlen bliver endelig.

  Omkostninger

  Ikke to ejendomme er helt ens. Derfor tager vi i enhver handel udgangspunkt i individuelle forhold i forhold til den rådgivning, den enkelte handel kræver.

  Af den grund har vi heller ikke en fast pris for rådgivning i forbindelse med køb af fast ejendom.

  Til gengæld tager vi altid en indledende snak om økonomi og omfang, så forventningerne er afstemt, inden vi igangsætter vores arbejde. Du modtager også altid en skriftlig prisoplysning iht. gældende regler, inden vi går i gang med arbejdet.

  ”Vi har benyttet AGENDA advokater i forbindelse med køb af ejerlejlighed. Det var ikke et simpelt køb, men AGENDA advokater var meget effektive, konstruktive og yderst professionelle. Vi kan varmt anbefale AGENDA advokater.”
  Kirsten & Simon Wiesel
  Vi har fået en fantastisk behandling hos AGENDA advokater, og vi er ikke i tvivl om, at vi vil anbefale alle vi kender, der skal handle ejendom, at bruge AGENDA advokater.
  Stine Lie Højhus og Kurt Haugaard Rasmussen
  Kontakt

  Få en uforpligtende dialog omkring bolighandel

  Bliv kontaktet

  Mandag til torsdag kl. 8.30-16.00

  Fredag kl. 8.30-15.00